TUZ İLE ÖLÜ DERİLERDEN KURTULMAK! – TUZUN FAYDALARI

Hepinizin bildiği gibi kaya tuzunun faydaları saymakla bitmez. Normal sofra tuzları gibi kimyasal barındırmayıp sofra tuzlarına oranla daha fazla mineral barındıran kaya tuzları, yemekte olduğu gibi bakımda da oldukça kullanışlılar.

KAYA TUZUYLA VÜCUT PEELİNGİ

Kaya tuzları, büyük tanecikli yapısı nedeniyle peeling için ideal aslında. Banyoya girdiğinizde çok sert hareketlerden kaçınarak kaya tuzuyla vücudunuza masaj yapmak ve sonrasında nemlendirmek sizi dinlendireceği gibi ölü derilerinizden de arındıracaktır. Dikkat edilecek tek nokta tuzun kurutucu bir özelliği var maalesef. Eğer cildiniz çok kuruysa bunu yapmanızı önermem. Bunun yanında cildiniz kuru olmasa bile bu tuz peelingini yaptıktan sonra mutlaka güzel nemlendiren bir nemlendiriciyle vücudunuzu nemlendirmek hayati önem taşıyor.

Meersalz

!KAYA TUZUNDAN SAÇ MASKESİ!

Şimdi, benim de düzenli olarak uyguladığım bir saç maskesini paylaşmak istiyorum sizlerle. Bu saç maskesi saç derinize iyice nüfus ederek saçınızı yağdan arındırıyor. Bunun yanında saç dibinizdeki ölü derileri çok başarılı bir biçimde temizliyor. Yapılışı ise oldukça basit. Banyoya girmeden önce küçük bir kapta yarım avuç kaya tuzu koyup üstüne bir tutam normal tuz serpin. Sonrasında kirli saç diplerinize çok sert olmadan bu tuzlu karışımla masaj yapın. Bu aşamada tuzu saç derinizin her noktasına ulaşmasına ve iyice ovaladığınıza emin olun. Eğer isterseniz tuzu ovaladıktan sonra saç dibinizde biraz bekletebilirsiniz, ben bazen öyle yapıyorum. Ama diğer türlü de çok bir şey kaybetmezsiniz. Saçınızı tuzdan iyice arındırdığınızda normal banyo rutininize dönüyorsunuz. Bu maskeyi ayda bir kere düzenli yaptığınız takdirde saçınızın daha az yağlandığını ve saç derinizin nefes aldığını hissedeceksiniz. Saçlarınız normalde çok kuruysa bu maskeyi iki belki de üç ayda bir yapmanız daha uygun olacaktır.

Umarım bu maskeyi dener ve benle sonucu paylaşırsınız! Bir sonraki yazımda görüşmek üzere 🙂

6 comments

Yorum bırakın